Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

AJANKOHTAISTA:

...>etusivulle   

              

Foorumilta löydät uusimmat tiedotteet

Tulossivuilta löytyvät kilpailutulokset

Yhteystiedot:

Voimistelu-ja Urheiluseura Kilpi ry. Soppikankaantie30

49760 Suur-Miehikkälä            Y-Tunnus     0215764-2

ma-pe 18.00-21.00, la-su 18.00-20.00
s-posti kilpi.seurantalo@pp.inet.fi
Puh. 050 5444761

Kotisivuille

Hallitus

Voimistelu -ja urheiluseura Kilpi ry.

- aktiivista toimintaa urheilun hyväksi jo yli 90v.

 

Suur-Miehikkälän V.P.K:n yleisessä kokouksessa omassa talossa 4.2.1955 päätettiin yksimielisesti myydä palokunnan omistamat kiinteistöt rakennuksineen ja irtaimistoineen Miehikkälän Vilkkaan Kilpi osastolle 1 miljoonan markan suuruisesta kauppahinnasta. Ehdoiksi laitettiin mm. Kilpi- osasto on rekisteröitävä, taloa vuokrataan kaikille ja kaikenlaisiin luvallisiin tilaisuuksiin ja Kilpi-osastolla on oikeus päättää vuokrien suuruudesta haluamallaan tavalla. Lisäksi Kilpi- osasto parhaansa mukaan huolehtii kiinteistöjen, ennen kaikkea seurantalon kunnosta sekä vastaisuudessa huolehtii, ettei taloa missään vaiheessa myydä poissiirrettäväksi, vaan että se läpi kaikkien aikojen seisoisi nykyisellä perustamispaikallaan palvelemassa kyläläisten tarkoituksia, joita varten se on aikoinaan kylän yhteisin ponnistuksin talkoovoimin rakennettu.

Kilpi osasto oli toiminut keskusseuran Miehikkälän Vilkkaan piirinä sen perustamisesta 1921 lähtien. Päälajeina hiihto ja yleisurheilu.

Seurantalon siirtyminen Kilven omistukseen pakotti rekisteröitymään.

Kilpi-osasto rekisteröitiin Voimistelu -ja urheiluseura Kilpi ry:ksi 14.4.1955 ja kauppakirja Suur-Miehikkälän V.P.K:n kanssa allekirjoitettiin 3.11.1955. Voimistelu-ja urheiluseura Kilpi ry:n puolesta kauppakirjan vahvistivat puheenjohtaja Erkki Kiviharju ja sihteeri Kaarlo Tylli.

Kilpi ry:n toiminta jatkui vilkkaana ja monipuolisena, varsinaisen seura- ja urheilutoiminnan lisäksi seuran toimesta suoritettiin rakennustoimintaa. Uusi talousrakennus ja sauna rakennettiin 1958–1959. Seurantaloa laajennettiin ja peruskorjattiin talkoovoimin pikkuhiljaa ja seurantalo valmistui 60-luvun asuunsa vuonna 1963. Suur-Miehikkälän seurantalolla tanssittiin ahkerasti etenkin 1960- ja 1970- luvulla. Avajaisia vietettiin 10.2.1963. Soitosta vastasi Erik Lindström ja laulusolisteina Arja Tuomarila ja Erkki Liikanen. Lippuja myytiin n. 800 kpl. Noina aikoina tanssit järjestettiin sunnuntaisin ja tanssit olivat suosittuja illasta toiseen. Suur-Miehikkälässä esiintyivät niin Reijo Taipale, Eino Grön, Dallape, Henry Theel, Olavi Virta, Taisto Tammi kuin Katri-Helankin. Tanssitoiminta hiipui 1970- luvun loppupuolella ja sen jälkeen tansseja järjestettiin vain Tapaninpäivänä ja myöhemmin Joulupäivänä ja satunnaisesti muulloin.

Seurantalon vierellä olevan urheilukentän laajennus-, maantasaus-ja peruskorjaustyöt tehtiin vuosina 1968–1970.

Vilkkaan hiihtoharrastuksen vuoksi Kilpi päätti 1970 rakentaa valaistun hiihtoladun seurantalon välittömään läheisyyteen(1500m). Valaistulatu suunniteltiin siten, että urheilukenttä tulee valaistuksi. Näin tarjotaan paremmat harjoitusmahdollisuudet pimeinäkin vuodenaikoina.

Seuraava suurempi seurantalon laajennus-ja peruskorjaus tehtiin 1992–1993, jolloin tehtiin keittiöosaston laajennus ja kaluston uusiminen, rakennettiin uusi lämpökeskus sekä uudet wc-tilat.

Koko historiansa ajan Kilpi on ollut kylän kokoava voima ja seurantalo kyläläisten suosima yhteinen kokoontumispaikka. Kilven perusajatuksena on urheiluharrastuksen ja kylän yhteishengen ylläpito ja se on ollut suunnan näyttäjänä kaikessa toiminnassa vuodesta toiseen. Merkittävänä tulonlähteenä on ollut seurantalon baari, joka on ollut avoinna iltaisin 1960-luvulta lähtien. Keskiolutoikeudet baarille myönnettiin 1994. Seurantalon pitkäaikaisimpina baarinhoitaja-vahtimestareina ovat toimineet Hilkka Pakkanen, Leena Ristola ja Aune Laisi. Vuodesta 2006 on baarin toimintaa pyöritetty talkoovoimin.

Vuodet 2006–2008 ovat olleet toiminnan uudistamisen sekä seurantalon perusparannuksen aikaa. Vanhasta naistenhuoneesta tehtiin biljardisali, ravintola ja sali uudistettiin. Vapaaehtoistyö on edelleen merkittävässä roolissa kaikessa tekemisessä ja aktiivisesti on opastettu nuoria mukaan toimintaan. Vapaaehtoisuus ei synny itsestään vaan siihen pitää kasvattaa ja kasvaa.

 

 

©2019 Miehikkälän Vilkas - suntuubi.com